Украинският президент Володимир Зеленски поднесе съболезнованията си на близките на цивилните,

...
Украинският президент Володимир Зеленски поднесе съболезнованията си на близките на цивилните,
Коментари Харесай

Зеленски след ударите в Славянск: Няма нито един час без руски убийства и терор

Украинският президент Володимир Зеленски сервира съболезнованията си на околните на цивилните, убити при съветските ракетни удари в източния град Славянск през вчерашния ден, съобщи ДПА.

Няма " нито един час без съветски убийства и гнет ", сподели Зеленски в обичайното си вечерно видеообръщение.

" Това е страна на злото и тя ще загуби. Да победим е наш дълг към човечеството. И ние ще победим! ", съобщи украинският президент.

По последни данни на управляващите 9 цивилни, измежду които двегодишно дете, са били убити, а 21 - ранени , заяви Ройтерс.

Губернаторът на Донецка област Павло Кириленко сподели, че в Славянск са паднали седем ракети С-300.

Този град и намиращият се наоколо Краматорск , административният център на следената от Киев част от Донецка област, се намират на петдесетина километра от Бахмут.

Русия от месеци се пробва да превземе този украински град, който се трансформира в сцена на най-кръвопролитните сражения от началото на войната преди повече от една година.
По оценки на английското военно разузнаване украинските бранители към момента удържат западната част от Бахмут, само че регионът е бил подложен през последните 48 часа на " извънредно тежък съветски артилерийски обстрел " , отбелязва ДПА.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР